0
Winkelwagen
€ 0,00

Ergonomische zadelkruk

Een zadelkruk is een verrijdbare kruk die uitgevoerd is met een zogenaamde zadelzitting. Deze zitting heeft een ergonomische vormgeving en zorgt ervoor dat de gebruiker van een zadelkruk in een actieve en natuurlijke houding komt te zitten. Deze ergonomische eigenschap maakt zadelkrukken bij uitstek geschikt voor mensen die langere tijd achtereen in een zelfde houding werkzaam zijn. Denk hierbij aan kapsters, laboranten, tandartsen of schoonheidsspecialisten. Allemaal lopen ze door de aard van hun werkzaamheden een verhoogde kans op rugklachten. Het regelmatig gebruiken van een zadelkruk verlaagt de kans op dit soort klachten.
 
Naast het professionele gebruik van een zadelkruk in steeds meer beroepsgroepen kan deze verrijdbare kruk ook in huiselijke kring van toegevoegde waarde zijn. Veel ouderen of mensen met lichamelijke klachten zijn niet in staat om langdurig te staan en worden hierdoor beperkt in het zelfstandig uitvoeren van verschillende huishoudelijke werkzaamheden. Dankzij de zadelkruk wordt het weer mogelijk om zelf je eten klaar te maken of te strijken. Ook voor werkzaamheden achter een bureau is een zadelkruk een uitstekend geschikt. Door de actieve zithouding waardoor de kans op rugklachten verminderd kantelen je bekken automatisch in de goede stand en wordt afknelling van de bloedsomloop voorkomen.
 

Zadelkruk kopen

Een zadelkruk kunt u op verschillende manieren aanschaffen. Dit kan bij een kantoorspecialzaak, een zorg en welzijn winkel of via een aanbieder op internet. Waar uw keuze ook op valt het is aan te raden uw zadelkruk te kopen bij een specialist die u kan voorzien van advies. U koopt tenslotte dit product voor langere tijd en het is de bedoeling dat u optimaal profijt heeft van de positieve eigenschappen van deze kruk. Denk bijvoorbeeld aan de juiste zithoogte en wieltjes.
 

Zadelkruk montage

Of u uw zadelkruk nu in een fysieke winkel heeft gekocht of op internet in een webwinkel. De zadelkruk moet in de meeste gevallen zelf gemonteerd worden. We maken regelmatig mee dat er ondanks de aanwezigheid van een handleiding hier toch nog vragen over zijn. Dit is voor ons reden om hier aandacht aan te besteden en hopen op deze wijze de vragen weg te nemen.
 
Een zadelkruk bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Zadelzitting
  • Gasveer
  • Voetkruis
  • Zwenkwieltjes
 
Kijk voordat u de zadelkruk in elkaar gaat zetten of alle onderdelen aanwezig zijn. U draait het voetkruis om zodat u de tapgaten aan de onderkant ziet. In ieder tapgat drukt u de stift van het zwenkwieltje in. Als de wieltjes alle vijf goed in de tapgaten zitten draait u het voetkruis weer om en zet hem met de wieltjes op de grond. In het midden van het voetkruis zit een ronde opening. Hier plaatst u de brede kant van de gasveer in. Mocht u een zadelkruk met voetring hebben aangeschaft dan dient u de voetring nu over de gasveer te schuiven. Als laatste plaatst u de zadelzitting over de bovenkant van de gasveer. De zadelkruk kan nu in gebruik worden genomen.
 

Zadelkruk demontage

In sommige situaties is het denkbaar dat u uw zadelkruk wilt demonteren. Dit gaat in tegenstelling tot het monteren niet altijd even gemakkelijk. Door de conische sluitingen zijn de onderdelen zich aan elkaar gaan hechten en kan er veel kracht nodig zijn. Door onderstaand demontageadvies te volgen moet het mogelijk zijn om ook langdurig gebruikte zadelkrukken te demonteren.
 
Zorg er voor dat de kruk in zijn laagste stand staat. Haal nu eerst de wieltjes uit het voetkruis. Deze kunt u gewoon met enige kracht uit de tapgaten trekken. Zet de kruk op de grond en leg een doek op de bovenzijde van het voetkruis. U plaatst nu één of beide voeten op het voetkruis en pakt met uw handen de linker en rechter zijkant van de zitting vast. In voorovergebogen houding trekt u nu met wrikkende bewegingen de zitting omhoog. Door de conische sluitingen zal er na mate er vaker op gezeten is meer kracht nodig zijn om deze los te krijgen. U draait de kruk om en kijkt tegen de onderkant van het voetkruis. In het midden ziet u de onderkant van de gasveer. Leg hier een doek over. Geef met een (rubber) hamer een aantal tikken tegen de onderkant van de gasveer. Deze zal los schieten. Sla niet rechtstreeks op het middelste zwarte element. Deze kan breken.
 
      16-01-2017 15:14
* = prijzen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop webshop software