0
Winkelwagen
€ 0,00

Zadelkrukken kopen


Zadelkrukken werden nog niet zo heel lang geleden vooral gebruikt door personen die actief waren in beroepen waarbij men langdurig in dezelfde houding werkzaam is. Denk hierbij aan kappers, tandartsen, laboranten en zorginstellingen. Nu er steeds meer aandacht is voor ergonomisch verantwoordt werken wordt de zadelkruk voor steeds meer personen een belangrijk hulpmiddel bij hun dagelijkse werkzaamheden. Dit zowel in een professionele als huiselijke omgeving. Door de enorme belangstelling in dit product werd het aanbod steeds groter en de keuze steeds moeilijker. Welke zadelkruk voldoet aan uw wensen? Is deze geschikt voor de werkzaamheden die u ermee wil verrichten? Moet mijn kruk een rugleuning hebben, of juist niet? Welke wieltjes moet ik kiezen? enz. enz. Vragen die soms lastig zijn te beantwoorden, vooral als u voor de eerste keer deze verrijdbare kruk gaat aanschaffen. Tabouret Benelux is dé specialist in betaalbare zadelkrukken van goede kwaliteit en wil u graag met onderstaande informatie helpen om de juiste keuze te maken.

 

Wanneer kiest u voor een zadelkruk?


Als u dagelijks langdurig werkzaam bent in dezelfde houding. Dankzij de ergonomische eigenschappen van de zadelkruk werkt u in een verantwoorde en actieve houding waardoor u minder kans heeft op nek- en rugklachten. Hierbij blijft het advies om regelmatig van werkhouding te veranderen en voldoende pauzes te nemen.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een zadelkruk:
 

Zadelzitting
De zadelzitting is een essentieel onderdeel van de zadelkruk. U zit hier tenslotte langdurig op en moet naast de ergonomische eigenschappen die hij bezit ook voldoende comfortabel zitten. Het is dan ook belangrijk dat de foamrug van goede kwaliteit is en niet teveel in zakt als u er op gaat zitten. Dit voorkomt dat u na verloop van tijd op de houten mal zit en het zijn ergonomische eigenschappen verliest. Ook is de diameter van de zitting van belang. Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar. Een stelregel hier is dat als u een slanke of gemiddelde lichaamsbouw heeft u niet kiest voor een (te) grote zadelzitting.

Naast de gebruikelijke zadelzitting die voorzien is van een foamlaag en bekleed met kunstleer kennen we de PUR zitting. Deze uit één stuk gegoten polyurethaan zitting is vrijwel onverwoestbaar en wordt voornamelijk gebruikt in een industriële werkomgeving.

Tot slot zijn er een aantal zadelzittingen uitgerust met een kantelmechanisme. Deze functie stelt u in staat om de zitting zodanig in te stellen dat u in de perfecte houding uw werkzaamheden kunt verrichten.

Zithoogte
De gewenste zithoogte van een zadelkruk is afhankelijk van uw lengte en/of de werkzaamheden die u ermee verricht. Bij werkzaamheden aan een hoog werkblad is het aan te raden om een zadelkruk aan te schaffen die u voldoende hoogte biedt om in de gewenste actieve houding uw werkzaamheden te kunnen verrichten. Indien u in dit geval uw voeten niet meer plat op de grond kunt zetten adviseren wij om een voetring aan te schaffen.

Voor meer informatie over de juiste zithoogte KLIK HIER!

De zithoogte kunt u dankzij een gasveer traploos instellen. Dit gebeurd meestal doormiddel van een makkelijk te bereiken hendel onder de zitting. Ook hebben wij zadelkrukken in ons assortiment die zijn uitgerust met een unieke duale bediening waarmee u de zithoogte zowel met de hand als met een voetring kunt bedienen.

Voetkruis
Het voetkruis van de zadelkruk moet zorgen voor een goede stabiliteit van de kruk zodat u zich comfortabel en gemakkelijk kunt bewegen op de werkplek. Naast de verschillende materialen zoals verchroomd staal, aluminium en kunststof waaruit een voetkruis kan bestaan verschillen zij ook in diameter. De juiste doorsnede van het voetkruis is mede afhankelijk van de werkzaamheden die ermee worden verricht. Bij beroepsgroepen zoals tandartsen, kappers en mondhygiënsten is het wenselijk om dicht bij de te behandelen persoon te komen. Een (te) groot voetkruis is dan lastig. In andere situaties kan juist een groot voetkruis wenselijk zijn.

Zwenkwielen of glijdoppen
Standaard zijn de meeste zadelkrukken uitgerust met 50 mm zwenkwielen. Deze zorgen ervoor dat u zich gemakkelijk op de werkplek kunt verplaatsen. Om optimaal gebruik te maken van deze mobiliteit en de kans op beschadiging van de vloer te minimaliseren is het van belang dat u de zadelkruk uitrust met de juiste wielen. Naast draagkracht en diameter is vooral het verschil tussen harde en zachte vloeren essentieel. Ook zijn er diverse zadelkrukken voorzien van polyamide zwenkwielen geschikt voor iedere ondergrond. Dit staat altijd vermeld bij de specificaties van het desbetreffende product.

Voor meer informatie over zwenkwielen KLIK HIER!

Hoeft u zich op de werkplek niet te verplaatsen? Dan kunt u de zadelkruk voorzien van glijdoppen. De glijdoppen staan voor een goede stabiliteit en zijn dankzij de polyurethaan coating op het glijvlak geschikt voor harde en zachte vloeren.

Voor meer informatie over glijdoppen KLIK HIER!

Zadelkruk met rugleuning
Zadelkrukken zijn verkrijgbaar met en zonder rugleuning. De rugleuning is altijd zeer dicht op de ergonomische zitting geplaatst zodat doorzakken wordt voorkomen en de ergonomische eigenschappen ook bij dit model gewaarborgd zijn.
 
* = prijzen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop webshop software